1. خانه
  2. /
  3. اخبار
  4. /
  5. دانشگاههای ایرانی در لیست برترین‌های جهان

دانشگاههای ایرانی در لیست برترین‌های جهان

دو دانشگاه ایرانی در فهرست صد دانشگاه برتر جهان

موسسه تایمز فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جوان زیر ۵۰ سال قدمت را در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد و دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این فهرست حضور دارند.دانشگاههای ایرانی در لیست برترین‌های جهان

به گزارش مهر، دکتر جعفر مهراد رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این خبر گفت:

موسسه تایمز هر ساله اسامی ۱۰۰ دانشگاه برتر با قدمتی زیر ۵۰ سال را نمایش می دهد.

هدف این رتبه بندی نگاهی اجمالی به آینده و نشان دادن ستارگان نوظهور با پتانسیل بالا در عرصه علم و فناوری است.

وی افزود: این رتبه بندی همانند رتبه بندی جهانی تایمز، دانشگاه ها و موسسات زیر ۵۰ سال قدمت، بوسیله ۵ معیار آموزش، پژوهش، استنادات، وجهه بین المللی و درآمد صنعتی و به ترتیب با وزن های ۳۰، ۳۰، ۳۰، ۷.۵ و ۲.۵ درصد مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرند.

مهراد یادآور شد: تفاوت مهمی که در روش شناسی این رتبه بندی وجود دارد این است که وزن کمتری به شاخص های مربوط به شهرت دانشگاهی اختصاص داده شده است تا قادر باشند ویژگی های دانشگاه های جوان را منعکس کنند.

بنابراین در این رتبه بندی وزن اختصاص داده شده به شهرت از یک سوم در رتبه بندی جهانی به یک پنجم کاهش پیدا کرده است.
وی با معرفی دانشگاه پوهانگ گفت: برترین دانشگاه جوان در این فهرست دانشگاه علم و صنعت پوهانگ کره جنوبی است که همواره دراین رتبه بندی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

 

مهراد تاکید کرد: در این فهرست بیشترین دانشگاه های برتر جوان در اروپا قرار دارند.

این تعداد برابر با ۵۴ دانشگاه اروپایی است. در قاره آسیا ۱۷ دانشگاه، در استرالیا ۱۴ دانشگاه، در آمریکای شمالی ۱۳ دانشگاه، اقیانوسیه ۲ دانشگاه و در آمریکای جنوبی ۱ دانشگاه قرار دارد.

باید اضافه کرد کشور انگلستان با ۱۴ دانشگاه بیشترین دانشگاه های برتر جوان در جهان را در خود جا داده است. در استرالیا ۱۴ دانشگاه، در کشور آمریکا ۷ دانشگاه، در اسپانیا ۷ دانشگاه و در فرانسه و آلمان نیز ۶ دانشگاه حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: موسسه تایمز در سال ۲۰۱۴ اسامی ۱۰۱ دانشگاه برتر جوان را منتشر کرده است.

دلیل این امر دانشگاه رم ۳ ایتالیا (University of Rome III) و دانشگاه لا تروب (La Trobe University) استرالیاست که هر دو تواما حائز رتبه ۱۰۰ جدول شده اند.
قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل خبر داد

سه دانشگاه ایران در فهرست 100 دانشگاه برتر کارآفرین آسیا

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از ثبت نام سه دانشگاه ایرانی در فهرست 100 دانشگاه برتر قاره آسیا در تازه ترین رتبه بندی دانشگاه‌های جهان در حوزه کارآفرینی خبر داد .
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حسین سالارآملی که در هفدهمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی در محل دانشگاه امیرکبیر سخن می‌گفت با اشاره به ویژگی‌های دانشگاه‌های نسل سوم یا کارآفرین گفت: این گونه از دانشگاه‌ها باید تنوع درآمدزایی داشته و بین‌المللی باشند و فارغ التحصیلان آنها نیز در یافتن شغل یا راه‌اندازی یک شغل توانا باشند.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل به رتبه‌بندی موسسه تامسون رویترز در زمینه 100 دانشگاه برتر آسیا در حوزه کارآفرینی نیز اشاره کرد و گفت:

در این میان 22 دانشگاه از کشور ژاپن، 15 دانشگاه از کشور چین، 15 دانشگاه از تایوان، 12 دانشگاه از کشور کره جنوبی، پنج دانشگاه از ترکیه و سه دانشگاه از کشور ایران معرفی شده است.

وی به آماری از محل درآمدزایی دانشگاه‌ها در بحث فروش لیسانس اشاره کرد و گفت: در این زمینه دانشگاه نورث‌وسترن با 161 میلیون دلار بیشترین میزان فروش را داشته است.

همچنین دانشگاه کلمبیا با 154 میلیون دلار، دانشگاه نیویورک با 113 میلیون دلار، دانشگاه کالیفرنیا با 103 میلیون دلار، دانشگاه ویک‌فارست با 96 میلیون دلار و دانشگاه مینه‌سوتا با 95 میلیون دلار در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

دانشگاههای ایران در فهرست بهترین دانشگاههای آسیا

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به انتشار تازه ترین رتبه بندی دانشگاه ها توسط موسسه تایمز گفت:

برای نخستین بار است که از جمهوری اسلامی ایران در جدول رتبه بندی تایمز و در بین 100 دانشگاه ممتاز قاره آسیا، علاوه بر دانشگاه صنعتی شریف که در رتبه بندی کلی (یعنی بین المللی تایمز) همیشه جایگاه برتری داشته، در سال 2013 نام دو دانشگاه دیگر نیز به چشم می خورد.
مهر: دکتر جعفر مهراد در تشریح تازه ترین رتبه بندی دانشگاه ها توسط موسسه تایمز گفت:

قاره آسیا از نظر آموزش عالی، منطقه ای است که در مقایسه با غرب که ریاضت های اقتصادی را تجربه می کند هر روز شاهد شکوفایی و پیدایش کشورهای نوظهور علمی مانند چین، کره جنوبی، ترکیه، تایوان، ایران و سنگاپور است که به طور قابل توجهی موقعیت رتبه بندی بین المللی و منطقه ای خود را ارتقا بخشیده، درحالیکه بعضی از موسسات ایالات متحده و انگلستان تحت فشارهای مالی و ریاضت های اقتصادی جایگاه اولیه خود را در جدول رتبه بندی جهانی از دست داده اند.

شگاه تراز اول قاره آسیا، 15 کشور حضور دارند.

سرپرست ISC افزود: در منطقه خاورمیانه، ترکیه، ایران و عربستان سعودی کشورهایی هستند که بیشترین دانشگاه را در بین 100 دانشگاه ممتاز قاره آسیا به خود اخصاص داده اند براین اساس در ترکیه، دانشگاه فنی خاور میانه دارای (رتبه 22)، دانشگاه بیلکنت (رتبه 28)، دانشگاه کوُچ (رتبه 31) و دانشگاه های بوغازچی و فنی استانبول (رتبه های 37 و 38) را به خود اختصاص داده اند.
مهراد ادامه داد: برای نخستین بار است که از جمهوری اسلامی ایران در جدول رتبه بندی تایمز و در بین 100 دانشگاه ممتاز قاره آسیا، علاوه بر دانشگاه صنعتی شریف که در رتبه بندی کلی (یعنی بین المللی تایمز) همیشه جایگاه برتری داشته، در سال 2013 نام دو دانشگاه دیگر نیز به چشم می خورد به نحوی که دانشگاه صنعتی شریف با رتبه 42 و دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه 62 و دانشگاه صنعتی اصفهان با رتبه 95 در این فهرست قرار دارند.

 

در سال های اخیر، بین المللی کردن دانشگاه ها در مالزی مورد توجه است و این کشور توانسته تعداد بیشتری از دانشجویان سایر کشورها را جذب کند.

بر این اساس، اکنون و برای نخستین بار دانشگاه کبانگاسان در مالزی موفق شده است تا با کسب رتبه 87( مشترکا با دانشگاه آمریکایی بیروت) جایگاه خود را در نظام رتبه بندی تایمز تثبیت کند.
مهراد خاطرنشان کرد: در بحث با جمهوری اسلامی ایران این نکته قابل توجه است که آموزش عالی و تحقیقات علمی در ایران از سال 1370 به بعد به سرعت رشد پیدا کرده است و در نتیجه، به تدریج با فراهم سازی زمینه ها از جهات مختلف، حضور ایران و دانشگاه های آن در عرصه های بین المللی از تولید علم گرفته تا رتبه بندی قابل مشاهده است.

با وجود این، هنوز به سیاست های موثر دیگری نیز احتیاج می باشد تا جمهوری اسلامی ایران بتواند راه های ترقی در آموزش عالی و تحقیقات علمی را طی کند.

 

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطر نشان کرد:

در یکی دو سال اخیر و اخباری که اخیرا از تعدادی از دانشگاه های کشور شنیده می شود، جذب دانشجویان بین المللی و به عبارت دیگر بین المللی کردن برنامه های آموزش عالی از اقدامات آموزش عالی کشور است.

در صورت استمرار این برنامه، می توان انتظار داشت که تعداد دانشجویان خارجی به سرعت افزایش یابد.

در قرن 21، موسسات آموزش عالی بدون بین المللی شدن آموزش و پژوهش نمی توانند در سطح جامعه جهانی ظاهر شوند.
به گفته وی تا کنون، پشتیبانی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری نسبت به جذب دانشجویان خارجی به سرعت و به طور بی سابقه ای افزایش یافته است.

گرچه تصویر کلی مالی خوشبینانه نیست، اما وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری می کوشد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهترین وجه از دانشگاه ها و در تلاش جهت بین المللی شدن آموزش عالی پشتیبانی کند.

منبع خبر: WWW.STUDENTVISA.IR

مطالب مشابه

فهرست
settings_phone