در مطلب پیش رو قرار است به بررسی ادیان مختلف و پراکندگی آنها در کشور چین بپردازیم. امیدواریم که با خواندن مطلب زیر توانسته باشیم دریچه ای جدید برای شناخت هر چه بیشتر شما از کشور چین ایجاد کرده باشیم.

 

شهریه دانشگاه های چین
تنوع دینی و فرهنگی در چین

 

کوتاه درباره پراکندگی ادیان در چین:

بر اساس اطلاعات رسمی اداره ملی آمار دولت چین تا پایان سال 2021 چین با داشتن 1.412.600.000 نفر جمعیت پرجمعیت‌ترین کشور جهان است.

۵۲.۲ درصد چینی‌ها بی‌دین هستند و ۲۱.۹ درصد به ادیان سنتی چینی، ۱۸.۲ درصد به بودایی، ۵.۱ درصد به مسیحیت و ۱.۸ درصد به اسلام اعتقاد دارند.

 

معابد استان شاندونگ
دین در چین

 

1. بی دینی در چین:

شروع این روند به زمان بر سر کار امدن حزب کمونیست در چین باز می گردد. با آمدن حکومت کمونیستی چین در سال ۱۹۲۱ دین مردم چین از ادیان عامیانه چین تبدیل به بی‌دینی شد و در جنگ جهانی دوم ۶۰ درصد مردم چین بی دین بودند و اکنون ۸۰ درصد مردم چین بی دین هستند.

 

 

2. ادیان سنتی چین:

ادیان سنتی چینی (چینی سنتی: 中國民間宗教 or 中國民間信仰; چینی ساده: 中国民间宗教 or 中国民间信仰; پین‌یین: Zhōngguó mínjiān zōngjiào or Zhōngguó mínjiān xìnyăng), که گاه شِنیسم نامیده می‌شود(pinyin: Shénjiào, 神教) مجموعه‌ای از ادیان قبیله‌ای سنتی قوم هان در چین هستند.دو دین اصلی ادیان عامیانه چینی تائوئیسم و کنفسیوس‌گرایی است که هر دو ادیان چندخدایی هستند در سال ۱۸۰۰ هشتاد درصد مردم چین امروزی پیرو این دو دین بودند.

 

 

3. بودیسم در چین:

بودیسم یا 汉 传 (fójiào) ابتدا توسط مبلغان و معامله گران در امتداد جاده ابریشم که در چین در اواخر سلسله هان (202 پیش از میلاد – 220 AD) به چین متصل بود از هند به چین منتقل شد. تا آن زمان، بودیسم هند بیش از 500 سال داشت، اما ایمان در چین تا زمان فروپاشی سلسله هان و پایان دادن به اعتقادات دقیق کنفوسیوسی، در کشور چین رشد نمی کرد. بودیسم چینی، بودیسم ماهایان است.

3.1. اشکال مختلف بودیسم ماهایان در چین:

-بودیسم زنه

-بودایی خالص

-بودیسم تبت

است که همچنین به عنوان لامایی شناخته می شود.

3.2. چرا بودیسم؟

بودیسم توانست مستقیم به مفهوم رنج انسان بپردازد. این تقاضای گسترده ای برای چینی ها داشت، که با هرج و مرج و جدایی دولت های متخاصم که بعد از سقوط هان کنترل می کردند، درگیر شدند.

3.3. بودیسم معاصر:

با وجود تغییر چین به بیخدایی پس از اینکه کمونیستها در سال 1949 کنترل چین را بر عهده گرفتند، بودیسم همچنان در چین به ویژه پس از اصلاحات اقتصادی در دهه 1980در حال رشد است.

طبق گزارش مرکز تحقیقات Pew و بیش از 20،000 معابد بودایی، امروزه حدود 244 میلیون پیروان بودیسم در چین وجود دارد. این بزرگترین دین در چین است. پیروان آن بر اساس گروه قومی متفاوتند.

 

 

4. مسیحیت در چین:

دین مسیحیت در ابتدای قرن 19میلاد وارد چین شده است.  پس از سال 1950 انجمن مسیحیت چین، جنبش خودمختاری، امرار معاش و تبلیغ مذهبی را برپا کرده و از مسیحیان دعوت کرد که نفوذ امپریالیسم را از بین برده و روحیه میهن پرستی را تبلیغ کنند تا هدف مزبور تحقق یابد .

4.1. اجتماع مسیحی اکنون:

-شمار پیروان مسیحیت حدود 10 میلیون نفر 

-تعداد روحانیان مسیحی حدود 18هزار نفر

-کلیساها حدود 12هزار

-25 هزار محل برای برگزاری مراسم مذهبی

5. اسلام در چین:

بیشتر مسلمانان چین در شرق این کشور و در استان سین کیانگ زندگی می‌کنند. سنت‌های اسلامی در این ناحیه تابعی از سنت‌های موجود در ایران و ماوراءالنهر قرن هشتم هجری به بعد است که به تدریج به چین نفوذ کرده است. اسلام در چین، رنگ مذهبی شیعی یا سنی ندارد. امروزه در سراسر کشور چین ۳۵ هزار مسجد و چهل هزار روحانی دینی وجود دارد.

 

 

مطالب مفید برای مطالعه ی شما:

تحصیل در چین

کشور چین

آداب و رسوم در چین

فرهنگ غذایی در چین

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه

فهرست
settings_phone